Indoor Rowing

Ondanks dat er nog steeds veel geroeid wordt en is dit niet meer in groepsverband. Er zijn dus geen groepslessen indoor rowing meer.

Bij Power-Gym De Plank wordt er veel geroeid. Alleen, in kleine groepen, enkel roeien of in combinatie met nog andere oefeningen.

Indoor rowing wordt ook wel het nieuwe spinning genoemd. Zeer populair en succesvol in Amerika en vanaf nu dus ook mogelijk om deze lessen hier te volgen.

Waarom roeien in plaats van spinning? Het grote voordeel van roeien ten op zichten van spinning is dat je met roeien veel meer spieren gebruikt dan bij spinning. Je bovenlijf doet namelijk evenveel mee als je onderlijf, terwijl je bij spinning bijna alleen maar je beenspieren gebruikt. Dit is ook de reden dat je met roeien bijna 1,5x zoveel calorieën verbrand dan met spinning. 

Vooral de rugspieren worden met roeien flink getraind en juist die zijn voor de meeste mensen erg belangrijk om te trainen om zo (lage) rugklachten te voorkomen of om er vanaf te komen. 

Roeien is een total body workout die niet alleen goed is voor je conditie maar ook voor je spieren.

Dus ben je op zoek naar een leuke workout die je een goede conditie bezorgt en ook nog eens je hele lichaam traint dan is indoor rowing zeker iets voor jou!